Kookworkshops & lezingen
FERMENTEREN KAN JE LEREN
Fermentatie, een woord dat vele mensen onbekend in de oren klinkt. Nochtans eten en drinken wij dagelijks heel wat gefermenteerde producten, denk maar aan yoghurt, chocolade, koffie en wijn. Waar onze oma’s en opa’s nog heel vaak gefermenteerde producten aten of maakten, is het bij ons een hele periode in de vergetelheid geraakt. Dat zal wel deels te wijten zijn aan de opmars van de frigo en diepvries, want fermentatie is in de eerste plaats toch altijd een bewaartechniek geweest.
Door iets te fermenteren kan je het namelijk veel langer bewaren. De laatste tijd zie je dat fermentatie aan een opmars bezig is. In hippe bars en restaurantjes krijg je inmiddels al eens kimchi op je bord ;)
We maken kimchi, zuurkool en spicy bloemkool.
Je eindigt dus met 3 potten boordevol lekkers.
Praktisch:
- 3 oktober 2024 van 19u30 tot +- 21u30
- de prijs per persoon bedraagt € 65 (incl. water en thee en een receptenbundel)
- de workshop vindt plaats bij What The Health (Hoge Bokstraat 155, Belsele).
Er is gratis parkeergelegenheid aan de overkant.
- MAX. 6 deelnemers, so don’t wait too long ;)
- MEEBRENGEN: 3 schone weckpotten of andere GLAZEN potten die je luchtdicht kan afsluiten.
Inschrijven kan via karen@whatthehealth.be. Je deelname is pas verzekerd indien je de betaling hebt uitgevoerd.
(Je ontvangt de info per mail na inschrijving)
Ik kijk er naar uit jullie te ontvangen in mijn keuken! ;).
Lezing
WHAT THE SUGAR
Suiker is een hot item de laatste tijd.
Is het terecht dat er zoveel aandacht wordt geschonken aan het witte spul? Ik denk het wel.
Wil je als bedrijf je personeel meer leren over suikers in voeding, de effecten op een werkdag en de alternatieven?
Dan kan een workshop over (verborgen) suikers veel bijbrengen!
Wat leer je tijdens een workshop verborgen suikers?
Geschiedenis van suikers
Eiwitten, vetten, koolhydraten
Soorten suiker
Gevolgen suikers
Natuurlijke en geraffineerde suikers
Light producten
Marketing trucs
Introductie etiketten lezen
Alternatieven
Van suikerrijk naar suikervrij, hoe doe je dat?
Suiker kennen we in verschillende vormen en we herkennen het vaak als we het zien. Chocolade, snoepjes en suikerklontjes zijn overduidelijk toch? Maar wat als je het niet herkent? Suiker heeft inmiddels meer dan 100 verschillende namen en fabrikanten weten je goed om de tuin te leiden! Ongemerkt of gemerkt kan dat allerlei gevolgen hebben in je dagelijkse functioneren, humeur en prestaties op je werk.
Hoe ziet een gemiddelde dag met voeding er vaak uit en hoe kan je zorgen dat je je suiker inname verminderd?
Misschien heb je al geprobeerd minder suiker te eten? Wist je waar te beginnen?
Als orthomoleculair therapeut neem ik jullie mee in de wereld van verborgen suikers!